מס ערך מוסף- מע”מ
מס הכנסה
ביטוח לאומי
מחייגים אלינו 077-2308370 או משאירים פנייה בטופס צור קשר
קובעים פגישה עם המומחים שלנו, אנחנו עובדים בפריסה ארצית
המשרד הראשון בטופס הטיולים יהיה משרד מע”מ האזורי, בו נדרש היזם להצהיר על פתיחת העסק, משלח היד ותחום העיסוק הצפוי, אימות פרטים אישיים וקבלת אישור עוסק פטור.
לצורך הרישום יש להגיע ערוכים ומצוידים במסמכים הבאים:
עם ביצוע הרישום בפועל יקבל העוסק אישור עוסק פטור– תעודה רשמית מטעם רשות המיסים המסמיכה ומאשרת את פעילותו העסקית הצפויה. התעודה הניתנת במקום תהווה עותק עד להגעת התעודה הרשמית והמקורית בדואר.
פתיחת התיק במע”מ נדרשת ומתחייבת, וזאת למרות שעוסק פטור בהגדרתו פטור מחבות תשלום מס ערך מוסף. מס זה הוא מס בסך 17% החל על כל עסקת טבין במשק, חל על הרוכש אולם נגבה ומועבר אל רשויות המס באמצעות בית העסק.
כחלק מן ההתנהלות השוטפת של העסק, חלה חובת דיווח שנתית למע”מ, בגין סך הכנסות השנתיות נכון לשנת המס, שאינן עוברות את התקרה המוגדרת בחוק.
את פתיחת התיק במס הכנסה יש לבצע במועד קרוב ככל הניתן לפתיחת התיק במע”מ, כאשר בערים רבות ישראל המשרדים הללו יושבים בסמיכות זה לזה, וניתן לבצע את שני הרישומים באותו יום.
לצורך רישום התיק במע”מ נדרשים המסמכים הבאים:
עם סיום ביצוע הרישום יוכר העוסק כבעל עסק עצמאי במדינת ישראל, מה שעשוי לכלול דרישות תשלום מידיות למס הכנסה בתצורת פנקס מקדמות. פנקס זה הוא פנקס שוברי תשלום, לצורך תשלום מקדמות מס הכנסה במהלך שנת המס. מאחר והעוסק הפטור מוגבל לתקרת הכנסות נמוכה יחסית, עומדת בפניו האפשרות להגשת בקשה לפטור מניכוי מס במקור.
ההצהרה על שינוי המעמד מלא מועסק או משכיר לעוסק פטור, מחייבת גם הצהרה לביטוח הלאומי, אשר חבות המס כלפיו נגזרת באחוזים מתוך ההכנסה השנתית. ניתן לפנות אל הביטוח הלאומי טלפונית או באמצעים דיגיטליים, וניתן גבוה להצהיר על המעמד החדש באמצעות ביקור בסניף הביטוח הלאומי באזור המגורים.
עם מתן ההצהרה יש להסדיר אמצעי תשלום לטובת הוראת קבע, והגדרת סכום חיוב קבוע בגין תשלומי הביטוח הלאומי. חבות התשלום של עוסק פטור לביטוח הלאומי עומדת כיום על סך של 10% משומת המס השנתית (רווחי העסק), ומומלץ להעריך ולהגדיר סכום לתשלום אשר תואם את סכום הרווחיות הצפוי.